سافت فون چیست؟
سافت فون ها(Softphones) تلفنهای نرمافزاری هستند که بر روی دستگاههایی نظیر کامپیوتر، تبلت، و گوشی هوشمند نصب میشوند و به کاربران امکان میدهند که هم در شبکه داخلی و هم در بستر اینترنت، ارتباطات تلفنی برقرار کنند.
سافتفونها به عنوان جایگزینی برای تلفنهای سختافزاری ویپ به کار میروند و تمامی امکانات تلفنهای سختافزاری را دارا میباشند.
ویژگیهای سافت فون چیست؟
سافت فونها معمولاً ویژگیهای زیر را ارائه میدهند:
کلیه امکانات تلفنهای سختافزاری: سافت فونها کلیه امکانات تلفنهای سختافزاری ویپ از جمله تماس صوتی، تماس تصویری، انتقال مکالمه، انتظارمکالمه، کنفرانس، DND و… را دارند.
کاهش هزینهها: سازمانها نیازی به خرید تلفنهای فیزیکی ندارند. این ویژگی علاوه بر کاهش هزینهها، باعث بهینهسازی فضا نیز میشود.
قابل نصب بر روی دستگاههای مختلف: سافت فونها قابلیت نصب بر روی کامپیوتر، تبلت، و گوشی هوشمند را دارند.
حجم بسیار کم: میزان فضای اشغالی توسط برنامههای سافت فون بسیار کم میباشد.
رایگان بودن(یا بسیار ارزان): بسیاری از سافت فونها را میتوان به صورت رایگان از اینترنت دانلود و نصب کرد. بنابراین ارزان بودن یکی از ویژگیهای سافت فونها نسبت به تلفنهای سختافزاری میباشد.
لیست مخاطبین: دفترچه تلفن در سافتفونها یکی از ویژگیهای کاربردی است که به شما این امکان را میدهد تا اطلاعات تماس همکاران، مشتریان و دیگر مخاطبین را ذخیره کنید و به به راحتی به آنها دسترسی داشته باشید.
در دسترس بودن: با نصب سافت فون بر روی لپ تاپ یا گوشی هوشمند، میتوانید از هر جایی، تماسهای ورودی داخلی خود را را دریافت کنید و هیچ تماسی را از دست ندهید.هم چنین در تماسهای کنفرانسی بین همکاران و یا تیمهای مختلف، چنانچه لازم باشد در حین مکالمه میز خود را ترک کنید، میتوانید یک مکالمه در حال برگزاری را از کامپیوتر به گوشی خود انتقال دهید.
قابلیت راهاندازی چند داخلی: یکی دیگر از ویژگیهای سافتفون این است که میتوان چندین شماره داخلی (حتی داخلی سازمانهای مختلف) را روی آن تنظیم و مدیریت کرد.
کنفرانس ویدئویی: بسیاری از سافت فونها قابلیت کنفرانس ویدئویی و پیامهای گروهی را فراهم میکنند.
یکپارچگی با سیستمها CRM: برخی از سافت فونها قابلیت یکپارچگی با سیستمهای مدیریت ارتباط با مشتریان (CRM) را دارند بنابراین در هنگام تماس مشتری، اطلاعات آنها به کاربر نمایش داده میشود. این ویژگی در سازمانها و کسبوکارها بسیار پرکاربرد است.
پشتیبانی از پروتکلهای IAXو SIP: سافت فونها از پروتکلهای IAX (Inter-Asterisk eXchange) و SIP (Session Initiation Protocol) نیز پشتیبانی میکند. این پروتکلها به کاربران امکان میدهند که تماسهای صوتی و تصویری را با استفاده از تکنولوژیVoIP برقرار کنند.
معایب استفاده از سافتفون
نیاز به هدست باکیفیت: هنگام نصب سافتفون روی کامپیوتر یا لپتاپ با سیستم عامل ویندوز، برای مکالمه با کیفیت، باید یک هدست مناسب تهیه کنید.
وابستگی به سیستم عامل: سافتفون رایگان است، اما وابسته به سیستم عامل. یعنی برای استفاده از آن، ابتدا باید کامپیوتر را روشن کرده و سپس نرمافزار را اجرا کنید.
عدم اعلام زنگ در خارج از هدست: به دلیل اتصال هدست به کامپیوتر، صدای زنگ فقط از طریق هدست شنیده میشود. بنابراین، اپراتور باید همیشه به مانیتور نگاه کند تا متوجه زنگ خوردن شود.
تداخل با تماسهای سیمکارت: زمانی که سافتفون روی موبایل نصب شده و در حال مکالمه هستید، اگر خط سیمکارت زنگ بخورد، تماس سافتفون قطع میشود و اولویت با تماس سیمکارت خواهد بود.
نیاز به مشاوره دارید ؟
ما آماده پاسخگویی به سوالات شما هستیم .
استفاده از سافت فون در کسبوکارها
سافت فونها بسیار ارزان و در برخی موارد رایگان هستند و برای راهاندازی نیاز به تجهیزات گران قیمت ندارند. همچنین قابلیت در دسترسبودن در هر زمان و مکانی (بهدلیل نصب در گوشیهای هوشمند) را فراهم میکنند. بنابراین سافت فونها مناسب کسب و کارهای کوچک و بزرگ که از تکنولوژی VoIP استفاده میکنند، مناسب میباشد. شما میتوانید برای برخی از کارمندان کلیدی تلفنهای رومیزی تهیه کنید، ولی اکثر کارمندان میتوانند به راحتی از سافتفونها استفاده کنند.
کاربرد سافت فون در کال سنترها(Call Centers)
با توجه به ویژگی هایی که سافت فون ها دارند و در این مقاله به آن اشاره کردیم، این نرم افزارها بهترین گزینه برای استفاده در کال سنترها می باشند. سافت فون ها توسط تکنولوژی VoIP به مرکز تلفن متصل می شود و رابطی برای برقراری مکالمات تلفنی است.
انواع سافت فون های پرکاربرد
در ادامه به معرفی برخی از محبوبترین سافت فونهای موجود میپردازیم:
سافتفون آی بیم (Eyebeam)
سافتفون Eyebeam محصولی از شرکت CounterPath است که امکانات کاملی در نوع خود دارد و یکی از سبکترین سافتفونها با کارایی بالا در دنیای ویپ به شمار میرود. از امکانات آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
پشتیبانی از 6 خط برای تماس
قابلیتهای Mute، Speaker، Transfer، Hold، Auto-Answer، Auto-Conference و Conference
مشاهده و استفاده از Calls و Contacts
پشتیبانی از پروتکلهای SIP، TCP، UDP و TLS
پشتیبانی از کدکهای صوتی G711 alaw ulaw، G729، GSM، iLBC و کدکهای تصویری H.263، H.263+، H.264
پشتیبانی از چت
سافتفون تری سی ایکس (3CX)
سافتفون 3CX یکی از قدیمیترین و محبوبترین سافتفونها برای استفاده روی کامپیوتر است. نسخههای جدید این نرمافزار فقط بر روی مرکز تلفن 3CX قابل استفاده هستند، اما نسخههای قدیمیتر بر روی ویندوز قابل نصباند. امکانات آن عبارتند از:
پشتیبانی از 5 خط برای تماس
قابلیتهای Auto-Answer، DND، Auto-VoiceMail
قابلیتهای Hold، Transfer، Mute
مشاهده Phonebook، Missed Calls، Call History
پشتیبانی از پروتکلهای SIP، UDP، TCP، TLS
پشتیبانی از کدکهای PCM و GSM برای صوت و H263 برای ویدیو
دارای 20 Soft Keys قابل برنامهریزی
سافتفون زویپر (Zoiper)
Zoiper سافتفون رایگانی است که امکان برقراری مکالمات صوتی، تصویری و متنی (پیامک) را فراهم میکند. از امکانات آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
پشتیبانی از 6 خط برای تماس
قابلیتهای Hold و Transfer
مشاهده Phonebook و History
پشتیبانی از پروتکلهای SIP، IAX و UDP
پشتیبانی از کدکهای صوتی GSM، iLBC و a-law
سافتفون میکروسیپ (MicroSIP)
MicroSIP یک سافتفون OpenSource بر پایه PJSIP است که دارای ظاهری ساده و امکانات مناسب میباشد. ویژگیهای آن شامل:
پشتیبانی از 1 خط برای تماس
پشتیبانی از چندین SIP اکانت (تنها 1 اکانت آنلاین در لحظه)
قابلیتهای Hold، Mute، Transfer
مشاهده Logs و Contacts
پشتیبانی از پروتکلهای SIP، UDP، TCP و TLS
پشتیبانی از کدکهای صوتی G711 alaw ulaw، PCM، iLBC، G722، G723 و کدکهای تصویری H.263، H.264، VP8
این نرمافزارها با ویژگیهای متنوع خود، امکانات گستردهای را برای برقراری تماسهای صوتی و تصویری فراهم میکنند و به کاربران این امکان را میدهند تا با هزینه کم و کیفیت بالا ارتباطات خود را مدیریت کنند.
نیاز به مشاوره دارید ؟
ما آماده پاسخگویی به سوالات شما هستیم .
بدون دیدگاه